Tuesday, June 29, 2010

kisah zaman dolu-dolu

kali ni aku nak mengungkap tentang kisah dolu-dolu time ak masih kecik lg.......eceh ayat........entry ni di tulis sempena besday akak aku semalam.......klo korang nak tau,akak ak ni la yang banyak sangat menolong aku dari ak beso sampe ak kecik....hehehehe......

nak di jadikan cerita...semasa ak masih kecil,ak cume ade akak ak sowang je and jarak umo kami pon juz 2 tahun je.....x silap ak, mse umo ak 2 tahun kot,ak ngn akak ak slalu kene dera ngn orang2 sekeliling....nak tau sebab ape...sebab diowang jelez tgok ktowang bahgia bersama....

tau tak sape yang slalu buli ktowang mase ktowang kecik2 lu....sedara-mara ktowang jugk...mmg dasar x sayang anak sedara btoi.......(jgn terasa eih klo de yg terasa)....hehehe...ni hakikat bkn prasaan atau khayalan....disebabkan slalu kene buli,ingatan ak time zaman kecik2 dulu da ilang da dr otak ni...kcian kt ak.....hukhuk.......ni la yg berlaku pd zamn sekarang ble org asyik nk buli kanak2 je and kte tak tau ape effect nye ble budak tu da menjadi dewasa....mcm ak ni la jd nye....

tp kan,yg nak sakit atinye.....ble da besar ni,ktowang da berjaya so yg mne2 yg suke buli ktowang ni sibuk je nak menepek kt ktowang.....huhuhu...dasar kuang asam.....
btoi la pepatah manusia,klo kte nk mengata org tu pandang2 la ckit.....sbb last-last kene balik kt batang idung sendiri......hahahaha...ble da kene padan la muke tu.....

akak ak is the best sister ever coz ble ak slalu kene buli die slalu protect ak.....die pon slalu crite kt ak kisah time ktowang kecik-kecik lu....sbb half dr memori zaman ak kecik2 lu da lost......hhuuhuhu....
ni la nme nye kuasa alllah ......time nk amik, Dia amik and time Dia nk bagi kte kene la byk bersyukor.....




the end...............(",)

Saturday, April 10, 2010

9 pieces of friends..... @_@

salam..............

da lame gle ak tak update.....bknnye tak de idea tp juz takde brodband je....hukhuk.....ok skang ak nkk cter pasal 9 pieces of friends...
dlm mukke bumi ni, de satu group yg di beri nme 9 pieces of friends...kre diowng ni memg kamcing gle la.....mst korang plik kan....kate kwn tp apsl da jd pieces......hehehe
diowng ni knai sejk dr diploma lg.....fuh byk gle kenangan yg tlah di abdikan ble diowang ni sume da msk degree......2 kt sg petani, sowang di shah alam, sowang di perak, sowang kt puchong n lagi 4 owang kt arau.....fuh mmg berpech membawa haluan memasing pon..... (^_^')
dlm group ni de 3 laki and 6 pompuan...kre yg lelaki ni layak jd body guard bebudk pompuan ni je la.....hehehe...padan ngan muke diowang...... :p
ok the nominees are, e'eh silap bebudk group ni are fiq, pija, ikin, una, alin, jua, syuk, along n lastly jiha(name ikut pd tempt yg ak sebutkn di ats)......sume comei2 tau....hehe,...prasan je...nk tgok tak gambo diowang.....nah ak bg...





ha ni la muke diowang ni.....sweet kan diowang ni...tp sejak semua m'bawa haluan hidup masing2......semua rase mcm sunyi and asyik nak nagis je coz saling rindu-merindu....ceh ayat.....hahahaha.......
susah dan senang diowng ni slalu lalui bersama......nk tau pe yang di lalui bersama....ha de satu kes ni...diowang ni nek la kete rame2 kn, pastu bley plak kete tu semput n mati tgah2 jln...ye la mane taknye tgok la saiz diwang ni, prasan kecik ke or mmg diowang ni tak sedor yang bdn diowang ni da bley lawan tong dram da...hahahaha
tp mse tu yang slalu jd supir si una la tu...nkk harap kan si jantan2 ni jgn harap la....nak tau pe dialog diowang....

laki 1 : u, i sakit mata la arini so x bley nak drive la.....
una : ok i accapt alasan u....(padahal dlm ati, ceh dasar x reti bwk kete ade ati nk berlakon in public)
laki 2 : u, arini kaki i sakit la so tak bley nak pijak clash(eih btoi ke ak eja ni,huh lantak r...harap sume paham) la u.....
una : ok i tak kisah pon...(ceh sakit kaki konon, yg td dok melompat mcm kerang busuk tu ape?,eih kerang busuk bkn utk sengih2 ke....hah abaikan je...)
laki 3 : u, i rasa cam nk demam la u.....tak bley nak drive....
una : yelatu....by nau alasannye.....pandai la u alll klentong.....mentang2 la in public,...malu la tuh....hakhak....

padan muke diowng bertiga kene gelak dek bdk una ni......da tak tau drive tu xpe la lg...ni ade je mulut tu nk bg alasan nye......gigit kang baru tau,...oppssss agak lucah di ctu......tetttttttt...... :8

blom lg hal2 yg gurl2 ni....klo bersiap pergh.......lambt btoi...blom msk bab janji melayu lg......ckp kul 10, kul 11 bru muncul...mmg btoi2 melayu...hikhik.....
jap g ble da lmbt de la tukang bebel mcm mkck2 kua......tu yang sayang lebih kat diowang ni sume coz u all sgat sweet ngn i......love u alll...... mmuuuahhhhhh.....

lastly ak nk dedicated video ni utk tatapan kowang.....jgn nangis eih......

video

Tuesday, November 17, 2009

rasa macam jodoh nak dekat je...

salam....
semalam ak mimpi...korang mst cakap ak ni bangang ke ape,pasal mimpi pon nk kecoh2 kn....rasa nk cepuk je tp sebelum korang cepuk ak,bek korang hayati dulu mimpi ini...hikhik...

bley plak ak terberkenalan plak ngn sorang anak raja dari thailand...fuyyo bangga siotttt......hahahah...

yela igat senang ke nak kawan ngan anak raja hah....tolong ckit,aku je yang bertuah tau......pasan glew padahal dalam mimpi je.....mesti korang berkata-kata "senget ke ape pale otak minah ni,ingat bagus ke kawan ngan anak raja siam...bek kawan ngan anak raja linggam ke"........

ape la bukan nak support,tau la korang jelez kan...hahaha
aku di layan bagai puteri,fuh klo jadi kenyataan memang ak lompat tak ingat dunia punya la tp ape kaitan nye ye....
uish pelik minah ni.....hehehehe,mereng ke ape...

dah r,macam mengarot je aku ni....

"ha tau pon,nasib baek sedaor diri"......


Friday, October 9, 2009

sinar cahaya ayat kursi......



Dlm sebuah hadis, ada menyebut perihal seekor syaitan yang duduk di atas
pintu rumah. Tugasnya ialah untuk menanam keraguan di hati suami
terhadap kesetiaan isteri di rumah dan keraguan di hati isteri terhadap
kejujuran suami di luar rumah. Sebab itulah Rasulullah tidak akan masuk rumah


sehingga Baginda mendengar jawaban salam dari isterinya. Di saat itu syaitan akan


lari bersama-sama dengan salam itu.

Hikmat Ayat Al-Kursi mengikut Hadis-hadis:

1) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi bila berbaring di tempat tidurnya,
Allah SWT mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.

2) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir setiap sembahyang Fardhu,
dia akan berada dalam lindungan Allah SWT hingga sembahyang yang lain.

3) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, dia
akan masuk syurga dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur,


Allah SWT akan memelihara rumahnya dan rumah-rumah disekitarnya.

4) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap-tiap shalat fardhu,
Allah SWT menganugerahkan dia setiap hati orang yang bersyukur,


setiap perbuatan orang yang benar, pahala nabi2, serta Allah melimpahkan
rahmat padanya.

5) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka
Allah SWT mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya - mereka semua


memohon keampunan dan mendoakan baginya.

6) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi di akhir sembahyang, Allah SWT
akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang
yang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid..

7) Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitan
niscaya Allah SWT berkenan memberi pertolongan kepadanya.

Dari Abdullah bin 'Amr r.a., Rasulullah S..A..W. bersabda,


"Sampaikanlah pesanku biarpun satu ayat..."

"Utamakan SELAMAT dan SEHAT untuk Dunia-mu, utamakan SHOLAT dan ZAKAT
untuk Akhirat-mu"

Subhanallah. ..
Amin......

Thursday, October 8, 2009

The new team member...... :p

salam.....
as we see,group GS ktowang da tambah one new member la plak...nme die pali.....tp memang gempaq kot,recruit baru sejam tp da bley lawan otai kot....mmg genius.....hakhak....mst korang dok pk plik-plik kan ape yang ktowang recruit si pali ni....nme pon HR executive mst r kne recruit pendatang baru...hakhak...

dan ternyata impact yang pali dapat sgt basr ble die join ktowang....hakahak...tak caye tanya la die...siap ade facebook da kot......hahaha,pali,pali....pandai gak eik u wat facebook ni... ;p

da tau da mst korang teringin gle nk tgok ahli bru GS kn...jap eih........

ha tu la die,laki yang da mcm nk dekat ngn jebon tuh...
hhahahahahaha...



u jgn mare eih....
k la ......
daaaaaaaaa......................

The new team member......

Sunday, September 13, 2009

official transpot for GS geng...:p



salam....

ha nk tau satu cte tak...
setalah kami satu geng berhempas pulas mencari kendaraan yg official for our geng and at last kami jmp gk ngn transpot yg kami cari tuh..tgok r gambo kt ats tu...nsb bek gk la jmp kete GS coz ktowang kn GS...
hikhik...mst geng-geng GS bangga gle ngn kete officvial kter ni kn..hehehh..utk pengetahuan korang sume,kpd bonze(korang mst knai klo bce post yg lepas),ko tak yah riso,walaupon body ko mengancam beb tp ko ttp muat untk di penyekkan ke dlm kete ni...hakhak...jgn mara eik bonze...hahaaa...

ha lg satu kn......geng ni pon da tambah gelaran...nk tau tak,latest gelaran pa dia??
mama -apam
papa -nina
opah -ayin
atok -bob
baby -hana
adik -una
amah -myra
supir -zaf


wakakakaka....geng GS jgn nk tersengih-sengih eik ble bce gelaran korang ni....ni pon penat tau nk kne sepak-sepak pale otak ni nk pk watak sesuai utk korang....hakhak..

ha ni utk trademark plak...... :p

afam - alright
zaf - ek ele
hana - dowh n ok bye!
nina - cukup
una - malas aku
ayin - GS
myra - oit popuan


yang laen ak tak abis xplore lagi...hikhik...trademark ni kn,stiap kali diowang ckp mst ade ayat-ayat ni dlm words diowang beb....

k la...daaa n bye...